szerző:
Eduline

Egy új, adaptív IQ-teszt segítheti ezentúl a diákok pályaválasztását, de a szülőknek és tanároknak is hasznos lehet.

A napokban végleges formát nyert az a Magyarországon valódi újdonságnak számító, középiskolásoknak szóló adaptív IQ-teszt, amelyet a Mensa HungarIQa Egyesület készített az OTP Fáy András Alapítvány pénzügyi és szakmai támogatásával. A tesztet először az Alapítvány OK Központjának karrierprogramjain, az OK Karriersuli és az OK Karrieriskola során fogják használni.

A két fél együttműködésével létrehozott közös társadalmi érték a jövőben jelentősen segítheti a magyarországi középiskolás korosztály pályaorientációjához szükséges tanácsadást és a korosztály tagjainak karrierjét is; egyben segítséget nyújthat a szülőknek, a továbbtanulással foglalkozó tanároknak és szakembereknek is napi tevékenységük során.

Maga az összetettség arra vonatkozik, hogy az elkészült produktum tartalmaz verbális és a nem-verbális tesztet is, azaz magyar nyelvre applikált, a magyarországi társadalmi és kulturális értékrendhez igazodó, valamint kultúrafüggetlen, nemzetközileg is használható logikai kérdéseket egyaránt.

Szintén különlegességnek számít, hogy a teszt adaptív, így a különböző feladatok a korábbiakra adott válaszoktól és a rájuk fordított időtől is függnek, ezáltal a kérdések sorrendje mindenki számára más és más.

Még több IQ-tesztet találhattok itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!