szerző:
Eduline

"A jogszerű működés hiánya" - ezzel indokolta a Klebelsberg Központ, miért nem támogatták a debreceni Ady Endre Gimnázium eddigi igazgatójának pályázatát.

©

"A fenntartói törvényességi ellenőrzés ugyanis a jogszerű működés hiányát állapította meg a tanórák megtartása és helyettesítése, a pedagógusok feladatkiosztása, továbbá az intézményi dokumentumok koherenciája vonatkozásában" - ezzel indokolta a Klebelsberg Központ az ATV-nek, miért nem támogatták a debreceni Ady Endre Gimnáziumot tizenhat éve vezető Rózsavölgyi Gábor pályázatát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hiába támogatta a tantestület, a szülői választmány és a diákönkormányzat, az oktatási államtitkár - indoklás nélkül - elutasította a debreceni Ady Endre Gimnáziumot tizenhat éve vezető Rózsavölgyi Gábor pályázatát.

Petícióval harcolnak a neves debreceni gimnázium igazgatójáért: eddig több mint 1100-an írták alá

Egy nap alatt több 1100-an írták alá azt a petíciót, amelyet a debreceni Ady Endre Gimnáziumot tizenhat éve vezető Rózsavölgyi Gábor igazgatói megbízásának meghosszabbításáért indítottak. A 444 szerdán írta meg, hogy hiába támogatta a tantestület, a szülői választmány és a diákönkormányzat, az oktatási államtitkár - indoklás nélkül - elutasította a debreceni Ady Endre Gimnáziumot tizenhat éve vezető Rózsavölgyi Gábor pályázatát.

Az Ady Endre Gimnázium vezetésére ketten pályáztak: Rózsavölgyi Gábor, aki 32 éve itt tanít, 2002 óta igazgató, és élvezi a tantestület, a szülők és a diákönkormányzat támogatását; és Türk László történelemtanár, aki soha nem tanított az Adyban, sőt középiskolában sem, viszont fideszes önkormányzati képviselő.

Az ATV szerint már tavaly sejteni lehetett, hogy személycsere lesz, ugyanis Rózsavölgyi Gábor csak egy évre kapott kinevezést. Ezzel kapcsolatban azt mondta: akkor is - csak úgy, mint most - hiába érdeklődött az okokról, a tankerületnél és az államtitkárságnál.

A Klebelsberg Központ szerint hozzátették: az intézmény vezetője a felmerült problémák kezelésekor nem hozott megfelelően intézkedéseket.

Újabb botrányos igazgatóválasztás: mindenki támogatta, de a minisztérium nemet mondott

Hiába támogatta a tantestület, a szülői választmány és a diákönkormányzat, az oktatási államtitkár - indoklás nélkül - elutasította a debreceni Ady Endre Gimnáziumot tizenhat éve vezető Rózsavölgyi Gábor pályázatát.