szerző:
Eduline

Több vállalkozó nem volt hajlandó Klik által fenntartott iskolában munkát vállalni, mivel nem tudták, látnak-e valamit a munkadíjból – ilyen problémák is felléptek már az iskolákban a Magyar Nemzet szerint. A postán sem egyszerű már feladni egy levelet, ha azt egy iskola nevében szeretnék.

©
A lap arról is ír, hogy óraadó tanárok dolgoznak hónapok óta ingyen, sokan nem kaptak utazási költségtérítést és jubileumi jutalmat sem. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ugyanis szeptember óta késik a kifizetésekkel.

Olyan hírekről már korábban is lehetett hallani, hogy a tanárok vesznek krétát, filctollat és egyéb eszközöket a tanításhoz. A lap által megkérdezett oktatók kifejezetten kérték, hogy ne jelenjen meg a nevük, ugyanis tartanak a retorzióktól.

Aktuális írásaink a Klik-kel kapcsolatban

Újabb milliárdokat kapott az államtól a Klik

Adósságait törleszti az intézményfenntartó

Tiltakoznak a PÖCS ellen az intézmények

„Az Országgyűlés tavaly és idén egyaránt kevesebb forrást adott a Kliknek, mint amennyibe a köznevelés rendszerének fenntartása kerül. Bár ezt a szakmai szervezetek jelezték, a kormány egészen a közelmúltig nem foglalkozott a kérdéssel” – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Egy iskolai ügyintéző beszélt arról, hogy a postán már csak akkor adhat fel az iskola nevében bármit, ha előre kifizeti, ugyanis már nem hajlandók hitelezni a komoly adósságra hivatkozva.