szerző:
Eduline

50 ezer forintra büntették a február 23-i diáktüntetés néhány résztvevőjét a KRESZ szabályainak megsértése miatt.

A március 15-i diáktüntetés után
©

Szabálysértési ügyben kapott idézést a rendőrségtől a február 23-i diáktüntetés néhány résztvevője, akik a demonstráció hivatalos lezárása után még vonultak az utcákon és folytatták a tüntetést. Az egyik diákot a KRESZ megsértése miatt akarják meghallgatni a rendőrségen, és ezzel nincs egyedül. Van, aki már meg is kapta a BRFK határozatát: 50 ezer forintra büntették a KRESZ gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályának megsértése miatt - írja az Index.

A lap hozzáteszi: valószínűleg hasonlóan jár el a rendőrség azokkal szemben is, akik a március 15-i diáktüntetés hivatalos lezárása után a Rákóczi úton vonultak fel, néhányan rövid időre leültek a zebrára vagy az úttesten vonultak. Még a gyülekezési jog alapján is nehéz megítélni, hogy a rendőrség ebben az esetben vegzálja-e a fiatal tüntetőket vagy konzekvensen jár el a jogszabályok alapján.

Bírságot kapott több diáktüntető, gyűjtést indítanak

Gyűjtést szervez a Diákvagyok Mozgalom azoknak a diákoknak a bírságára, akik a február 23-i tüntetés után az úttesten vonultak, ezért a rendőrség szabálysértési eljárást indított ellenük. "Mindhárom eddig megtartott több ezres diáktüntetés békés, előre bejelentett, törvényes és jó hangulatú volt. A szervezők kérték, hogy a rendezvényünk lezárása után senki ne kezdjen olyan magánakciókba, amelyek esetlegesen jogszabályba is ütközhetnek.