szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A görög kormány pénteken úgy döntött, a jövő héttől újranyithatnak a középiskolák az egész országban.

Az óvodák és általános iskolák már január 11-én megnyitottak, jövő héttől pedig a középiskolások is visszaülhetnek az iskolapadokba.

Ahogy arról korábban már beszámoltunkSzlovéniában kedden indult újra a tantermi oktatás az általános iskolák első három osztályában és az óvodák is kinyithattak. Angliában viszont februárban még biztos, hogy marad a távoktatás. Leghamarabb március 8-án engedik vissza a diákokat az iskolákba. 

Horvátországban jövő héten nyitják újra az iskolákat az általános iskolák felső tagozatosainak. Az alsósok már múlt hétfőtől látogathatják az intézményeket, erről azonban nem született az egész országra vonatkozó döntés. A horvát megyék a helyi válságstábokkal egyeztetve maguk határozhatnak arról, visszaengedik-e a diákokat az iskolákba.

Mindeközben Pekingben bezárták az iskolákat és az óvodákat is. A február 12-én beköszöntő kínai holdújév miatt az általános iskolákban egyébként is vakáció vette volna kezdetét, a tanítás a felsőbb évfolyamokon viszont már múlt hét péntektől online folytatódik. A tanintézmények és óvodák újranyitásának időpontját egyelőre nem tűzték ki, de ez legkorábban csak az ünnep után, vagyis február második felében várható.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!