szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kedden kiment a hivatal a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol korábban állításuk szerint hiába jelentették a koronavírusos eseteket, nem történt semmilyen intézkedés. Azóta megkapták a tájékoztatást, volt kontaktkutatás, az érintett osztályok tanulóit pedig hazaküldték.

Korábban írtunk róla, hogy a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában több koronavírusos tanárt is találtak. 2020. szeptember 11-én, két pozitív teszttel táppénzen lévő munkatárs kapcsán keresték fel először a Miskolci Tankerületi Központot és a Miskolci Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, állításuk szerint azonban ezt követően nem történt semmilyen intézkedés vagy tájékoztatás. Szeptember 14-re újabb két tanárról derült ki, hogy fertőzött, így megint lejelentették az eseteket, illetve ismét feltették a kérdéseiket a felelős és felettes szerveknek

Kedden viszont az iskola oldalán megjelent egy újabb közlemény, amelyből kiderül, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal osztályvezetője és közegészségügyi szakügyintézője helyszíni szemlét tartott az iskolában, és megkapták a korábban hiába várt tájékoztatást. Folytattak kontaktkutatást és megerősítést nyert, hogy a tanárok között újabb szoros kontaktot nem lehetett megállapítani, mivel az iskola szektorokra van osztva. Az érintett osztályok tanulói pedig kötelezően otthon maradtak és járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Az iskolavezetés a tájékoztatóban arra is kitért, hogy felajánlják "az iskolai felügyelet lehetőségét azon szülők számára, akik semmilyen más módon nem tudják gyermekük elhelyezését megoldani. Ennek helye egy izolációs terem lesz, ahol kizárólag csak ezek a tanulók kerülnek elhelyezésre, maximum 10 fős csoportban".

"Kizárt, hogy minden osztályban megjelenjen a koronavírus"

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője videóban beszélt az oktatásról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!