szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tampai Clarence Leon King középiskola alatt 145 koporsót találtak egy négy négyzetméternyi területen, amely a 20. század közepén a városi Ridgewood Cemetery temető lehetett. Szegény embereket, zömében afro-amerikaiakat temettek el itt - írja a CNN.

A középiskola 1960-ban nyílt meg a területen. A vizsgálatok azután kezdődtek, hogy múlt hónapban valaki az iskolaszék egyik tagjának a temető lehetséges helyéről beszélt - írja a CNN. Az iskolakerület által alkalmazott technikusok két hétig radarral keresték a koporsókat, amelyek 3-5 láb (1-1,5 méter) mélyen, egy hold (körülbelül 4 046 négyzetméter) - jelenleg szabadon álló - területen vannak eltemetve.

A radar önmagában nem tudja pontosan megmondani, mi van a felszín alatt, de a a talált objektumok mintázata megegyezik az egy holdnyi temetőről szóló történeti feljegyzésekkel - írta közleményében az iskolakerület. Több mint 250 embert temethettek el ezen a területen, a legtöbbjük afro-amerikai volt.

A területet körbekerítették, a megyei orvosok vizsgálatai és az állami régészek megfigyelései alapján a következő 30 napban dől el, hogy lezárva marad-e, vagy visszaadják az iskolának.

Korábban már találtak egy elfeledett temetkezési helyet a városban: szeptemberben egy apartman komplexum alatt leltek rá Tampa valószínűleg első afro-amerikai temetőjére, majdnem száz lakónak ki is kellett költöznie a vizsgálatok miatt.

Zseniális előtte-utána fotó: hét tanárnak egyszerre született gyereke egy amerikai iskolában

A Kansas állambeli Goddard Oak Street általános iskolájában hét tanárnő egyszerre szült, terhességükről és a gyerekeikkel is készítettek közös fotót - írja a Good Morning America.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.