szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Annyira túlszigorították az iskolai vécépapír használatát a walesi Cardiffban, hogy több diák nem merte már használni a mosdót, ennek következtében az egyik gyerek hasfájás miatt kórházba is került.

Súlyos székrekedés miatt kórházba került egy négyéves kislány, akinek iskolája annyira szigorúan szabályozta a vécépapír használatát, hogy ő szorongani kezdett, és képtelen volt könnyíteni magán - írta meg a 24.hu.

A cardiffi Kitchener utcai általános iskola vécéiben nincs minden fülkében papír. A 4 – 11 éves gyerekek a folyosón egy nagy gurigáról tekerhetnek le maguknak annyit, amennyit szeretnének. Ha a papír mégsem lenne elég, ki kell menniük a mosdóból egy újabb adagért. Emiatt néhány gyermek összepiszkolta magát, mások pedig annyira szorongani kezdtek, hogy inkább nem használták az iskolai vécét.

Amikor a kórházba került diák anyja megkérdezte az igazgatónőt, miért nincs papír a gyerek vécéfülkéiben, a vezető azt válaszolta, hogy azért, mert a gyerekek túl sok papírt használnának, és folyton eldugítanák a csatornát. Miután azonban anya hivatalos panaszt írt az iskola vezetésének a problémáról, azt a választ kapta, hogy hamarosan újra lesz minden fülkében vécépapír - írják.

Mérhetetlen stressz és szorongás: ilyen az iskolai környezet ma?

Tetőfokára hágott az oktatásban dolgozók stresszszintje: többségük szorong a mindennapok során. A tartósan stresszes környezet pedig a diákokra is hatással van.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!