szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tanulók most az udvarra sem mehetnek ki játszani, ugyanis a felújítás miatt új házi-, vagyis udvari rend lépett életbe az iskolában.

Ahogy korábban mi is írtunk róla, egy héttel később kezdődött a tanítás a pécsi Jókai Mór Általános Iskolában, mert még nem végeztek az épület energetikai felújításával. Akkor az iskola több mint 600 diákjának csak ügyeletet tartottak. Az igazgató négy napra rendkívüli szünetet rendelt el, így a diákoknak csak egy napot kell majd pótolniuk valamelyik szombaton.

Most már elindult a tanítás, de a diákok az udvarra sem mehetnek ki játszani, csak áthaladni lehet rajta, azt is csak tanári felügyelettel.

Ez vár rátok a következő hónapban: itt vannak a legfontosabb dátumok szeptemberre

A héten elkezdődött az általános- és középiskolákban a tanítás, hamarosan kezdődik az őszi egyetemi félév is. Összeszedtük, milyen fontos dátumok, határidők és események lesznek az elkövetkező hónapokban.

Pécsi Stop szerint a felújítás miatt új házi-, vagyis udvari rend lépett életbe az iskolában. Az udvaron diák csak tanár felügyeletével tartózkodhat, de akkor is csak „áthaladás céljából” és tilos a kijelölt útvonalat elhagyni. Az új szabályok leszögezik,

hogy tilos a kijelölt útvonalat elhagyni. Ha ez netán mégis megesne, a kijelölt munkaterületre akkor sem mehet be diák. Ha pedig véletlenül mégis betévedne, az állványra akkor sem mászhat fel, de ugyanígy felhívják a figyelmet arra, hogy a flex, az ütvefúró és a felvonulási áramszekrény igen veszélyes dolgok" - írja az oldal.

Az iskolában múlt héten a kivitelezést végző vállalkozó elhagyta a tanítást érintő munkaterületet és a tanárokat, illetve a szülőket kérték meg arra, hogy takarítsák ki a tantermeket, hogy végre elkezdődhessen a tanév - írta meg a hvg.hu.

A felújítás egyébként a tanévkezdés után is folytatódni fog, de a kivitelezőnek biztosítania kell a munkák ideje alatt az iskola és a tanórák zavartalan működését.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.