szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jocó bácsi ajánl egy módszert az érettségire készülőknek, amiről úgy gondolja, ha megfogadják a diákok, nyugodtan fel tudnak készülni az érettségire.

Balatoni József történelemtanár azt tanácsolja, kezdjétek el a tanulást az érettségire március 19-én, méghozzá azért pont ezen a napon, mert onnan számítva még 49 nap készülni - írja a wmn.hu-n Jocó bácsi.

Le kell ülni, és előtte való nap készíteni egy tervet, ami alapján a készülés zajlik majd: egy megszabott időbeosztást kell írni, hogy az érettségiig melyik nap mit fog átnézni a diák, és miből fog ismételni. Mivel ő maga készíti ezt a tervet, így alakíthatja a megtanulandó anyagokat, és ütemezheti magának, és ha valóban jó eredményt akar elérni, akkor pontosan be is tartja.

Jocó bácsi hozzáteszi, hogy emellett mindenképpen kellenek a pihenőnapok is, egyrészt azért, mert minden nap nem lehet tanulni, másrészt a pihenés folyamán sokkal jobban elmélyülnek az ismeretek. Szerinte a szóbeli tételeket is nagyon fontos kidolgozni, ugyanis egy máshonnan kapott, letöltött tételből sokkal nehezebb tanulni, mint abból, amit egyedül dolgozott fel, és nem mellesleg a folyamat közben félig már meg is lehet tanulni az adott anyagot - írja a történelemtanár.

Egy nap egy tárgy

Jocó bácsi szerint ügyelni kell a változatosságra, nem szabad tömbösíteni a tantárgyakat. Egyik nap matekot, a másik nap törit, a harmadik nap angolt - és így tovább - érdemes tanulni. "Így kisebb az esélye, hogy egy hisztiroham közepette szórjuk ki a tananyagot az ablakon, miközben szitkozódva gyűlöljük a tantárgyat, a tanárt és az egész világot."

Ezek a középiskolai jegyek számítanak az egyetemi felvételin: itt a tantárgylista

Milyen középiskolai eredmények számítanak a felsőoktatási felvételin? Mutatjuk a tantárgylistát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!