szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma tartják a központi középfokú felvételi vizsgákat a gimnáziumok és szakgimnáziumok – a tesztet azoknak a diákoknak kell kitölteniük, akik olyan középiskolába szeretnének jelentkezni, amely kötelezővé tette az írásbelit.

A 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére 55 ezren jelentkeztek; a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin mintegy 9600-an, a 8 évfolyamoson pedig csaknem 6 ezren vesznek részt. A tanulók magyar nyelvből és matematikából is vizsgáznak.

Központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok kérhetnek. A 2018/2019-es tanév felvételi eljárásában 425 középiskola (64 százalék) határozta meg egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen részt vegyenek a központi írásbeliken.

Az Oktatási Hivatal korábbi közleményében kitért arra is, hogy a télen kiszámíthatatlan közlekedési viszonyok miatt javasolt a vizsgahelyszín megközelítését alaposan átgondolni és több időt szánni rá, ugyanis a január 24-én (csütörtökön) 14 órakor kezdődő pótló írásbelin csak alapos indokkal lehet részt venni. Ismétlésre nincs mód, mindenki csak egyszer vizsgázhat.

A 2019-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Fontos üzenetet kaptak a szülők: "mondják el a gyerekeiknek, hogy ez csak egy vizsga"

Több tucat szülői Facebook-csoportban osztották meg azt az üzenetet, amelyet állítólag egy iskolaigazgató juttatott el a szülőhöz a vizsgák előtt. A levél már többször feltűnt a közösségi oldalakon, ám most tényleg aktuális: szombat délelőtt több tízezer általános iskolás írja majd meg a központi középiskolai felvételit.