Mégsem vezetik be 2019 őszén az új NAT-ot?

Erős kétségei vannak, hogy 2019 szeptemberétől be lehet vezetni az új Nemzeti alaptantervet, lehet, hogy erre csak 2020-tól kerül sor – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője.

Forrás: MTI /

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár a Magyar Hírlapnak azt mondta, az új alaptanterv tervezetét jelentősen átdolgozzák a beérkezett hatszáz javaslat, illetve a minisztériumot megkereső csoportok szakmai indítványai alapján.

hirdetés
hirdetés

A helyettes államtitkár szerint a módosított változat november közepén-végén készülhet el. Arról még nincs döntés, hogy ezután újabb társadalmi egyeztetés kezdődik-e.

Száz vers, öt regény, hat dráma, negyven novella: ilyen lesz az új NAT?

A új Nemzeti alaptanterv tervezete a 9. és 12. évfolyam között legalább 100 verset, 6 drámát és 40 novellát, regény- vagy esszérészletet ír elő, az öt egészében feldolgozott regény mellett. Ez túl nehéz feladat a szakgimnáziumokban és a gimnáziumok egy részében.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X