A Kossuth téren tüntet vasárnap a Tanítanék, a tanári szakszervezetek is csatlakoznak

1

A Pedagógusok Szakszervezete is csatlakozik a Tanítanék vasárnap délutáni tüntetéséhez.

Forrás: Facebook / Tanítanék

A Tanítanék Mozgalom január 28-án, vasárnap délután 15 órakor tüntet a Kossuth téren. A demonstrációhoz korábban csatlakozott a Diákszolidaritás Akció és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete pedig szerdán közölte, hogy támogatják a Tanítanék akcióját, a tüntetésen Galló Istvánné elnök is felszólal majd.

hirdetés
hirdetés

Békét akarunk! Elég volt az iskolák militarizálásából, a hazug propagandából, gyermekeink lelkének mérgezéséből. Szabadságot akarunk! Elég volt a megfélemlítésből, az előre gyártott válaszokból, a tiltásokból, a korszerűtlen és megterhelő iskolákból, gyermekeink szellemének megrontásából - olvasható a tüntetés Facebook-oldalán.

A szervezők korábban már videóban is üzentek. "Háború van vagy béke? Egyébként ha baj van, kinek a feladata a polgárokat megvédeni" - teszi fel a kérdést Sulyok Blanka, a Tanítanék egyik képviselője.

Nem vagytok ti sem birkák, sem marhák: utcára vonultak a diákok

Több ezer diák, szülő és tanár tüntetett a minőségi oktatásért az Alkotmány utcában, a felszólalók a diákok túlterheltségére, a felsőoktatási felvételi rendszer igazságtalanságára, a tanterv átgondolatlanságára hívták fel a figyelmet. A tömeg időnként a 2012-es diáktüntetések "semmit rólunk nélkülünk" mottóját skandálták.

hirdetés

Hozzászólások (1)

A hazudozás rátok jellemző. Militarizálásról szó sincs. Tanítanék? Akkor mit kerestek az utcán?!?!?!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X