Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kinek jár ingyen a tankönyv szeptembertől? Itt a válasz

2

Az idei tanévtől bővül az ingyenes tankönyvellátásban részt vevők köre.

Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Idén már az 5-8. osztályokban is bevezetik az ingyenes tankönyveket, ami lényegében mindenkinek jár, nem csak az arra rászorultaknak. Emellett egy rendelet arról is dönt, hogy 2017-től már a kilencedik osztályosok is ingyen kapják a könyveket.

hirdetés
hirdetés

A kormány közlése szerint az intézkedés hatására a diákok 85 százaléka ingyen juthat majd hozzá a tankönyvekhez.

2013-tól felmenő rendszerben kezdték el bevezetni a mindenki számára ingyenes tankönyvellátást az általános iskolákban. Palkovics László a kilencedik osztályra való kiterjesztést korábban azzal indokolta, hogy ez a legdrágább évfolyam, hiszen ilyenkor több olyan könyvet is be kell szerezni, amit aztán évekig használnak a diákok.

A kilencedik évfolyam után a rászorulók számára ingyenes a tankönyvcsomag. Ennek feltétele a halmozottan hátrányos helyzet, a tartós betegség, a gyermekvédelmi kedvezmény, a három, vagy annál több kiskorú egy családban. Az ilyen jogcímen nyújtott támogatást az intézményvezetőnél, a megfelelő igazolásokkal lehet igényelni.

hirdetés

Hozzászólások (2)

Ezt most én sem értem. A cikkben az szerepel, hogy "idén már az 5-8. osztályokban is bevezetik az ingyenes tankönyveket, ami lényegében mindenkinek jár, nem csak az arra rászorultaknak."
Mi a tankönyv megrendelésekor kaptuk a listát, és a végén a közel 18 ezer forintos összeg! Magyarázza el valaki, hogy is van ez!

Mindenki ingyen kapja a tankönyvet?
A suliban a könyvátvételekor osztják a csekket.
7.-es lesz a fiam. már tavaly sem volt ingyen, vannak kivételek ezek szerint.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X