Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Üzent a szülőknek Parragh László: "rossz beidegződés", hogy azt hiszik, érettségivel minden ajtó megnyílik

12

"Ma a szülők meg vannak győződve róla, hogy ha a gyereknek van egy érettségije, minden ajtó nyitva áll előtte. Ez rossz beidegződés" - mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Forrás: Túry Gergely

"Számtalan olyan szakgimnáziumot találni, ahol a diákok elhelyezkedési esélyei magasabbak, mint a 2,5-3-as átlagú gimnáziumok tanulóinak. Emiatt fontosnak tartanám, hogy legyen felvételi a gimnáziumban. Mert ha valaki valamire nem képes, nem szabad odaengedni. Nézze meg, micsoda károkat okozott a felsőoktatásban, hogy az előző rezsim nyelvtudás nélkül engedte a gyerekeket a felsőoktatásba. Emiatt a hallgatók egyharmadának nem tudták kiadni a diplomáját" - mondta Parragh László a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

hirdetés
hirdetés

Arra a kérdésre, hogy jobb lett-e az oktatás a szakképzés átalakítása miatt, úgy válaszolt, "ebben óriási vitáink vannak még a kormányzattal is, de az új rendszert majd öt év múlva lehet értékelni".

"Addig is a nagy átalakítást finomhangolásnak kell követnie. Nem állítom, hogy csalhatatlanok vagyunk, de kétségtelenül rávilágítunk a problémákra. Terveink között szerepel az is, hogy lebontsuk a határt a felsőoktatás és a szakképzés között. Tehát ha valaki a szakmáját jól tudja a természettudományos területeken, akkor könnyebben jusson be mérnökképzésre a felsőoktatásba, mint az, aki gimnáziumból jön. Vagyis kapjon pluszpontokat a felvételin a szakgimnáziumi diák" - tette hozzá.

Az iparkamara elnöke csak más gyerekét küldené szakképzőbe?

Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorában kapta meg a kérdést, hogy a gyerekeit szakiskolába, vagy gimnáziumba íratja majd. "Nem akarok álságos lenni, nyilván a lehetőségei adottak. Nálunk a családban van egy szabály, egy órán át nem beszélünk magyarul. Ha nem angolul válaszol, nem értem meg őt.

hirdetés

Hozzászólások (12) , melyek közül a legfrissebbek:

Soha kártékonyabb embernek még nem volt hatalma az ország oktatásügye fölött. Generációkat tesz tönkre ostobaságával.

Abba kellene már hagyni az előző rezsimezést. Már csak azért is mert az általuk okozott károk eltörpülnek a jelenlegi rezsim által okozott károk mellet.

Én Parragh László elkötelezett híve vagyok, ugyanis mindketten skillekre (készségekre) gondolunk, olyasmire, amit csak a gyakorlatban lehet elsajátítani. Amin azonnal látszik, hogy az illető tudja vagy nem tudja csinálni. A nyelv ilyen készség valóban. De a magyar gimnáziumban jelenleg (!) ez az egyetlen. A szakképzés ma már nemcsak fémreszelést jelent, sőt éppen azt nem. Hanem mondjuk robot készítést vagy 3D-s nyomtatást. Drukkolok neki Czobor Zsuzsa Learning Systems Developer

Ilyen hülyeségeket mondani, mint ez a Parragh, szándékosan hülyítik a népet, mi van vissza a középkorba? amikor a papok ugyan ezt csinálták, csak, hogy úgy nézzen ki, mintha ők lennének az okosok. Úgy van neki is diplomája, mint plagi Palinak?

rossz beidegződés. de Magyarországon, csak így alkalmaznak, a kiművelt fő mindig is érték volt és az is marad. Parrag úr ne tegye tönkre ezt az országot, amely az ön fizetését és jólétét termeli ki, mert nem marad semmije holnap után. Erre gondolt vagy már tele van a zsebe. A károk már folyamatosan látszanak, akik a szakmai oktatásban dolgoznak hiába emelik fel a szavukat , lesöprik őket, sőt megfenyegetik, ha nem maradsz csendben nem lesz hol tanítanod....

Kedves Parragh Úr!Én 1948.-ban érettségiztem a Berzsenyi Dániel gimnáziumban,és bizony ott megtanitottak angolra,franciára és németre és ezzel az alapozással dolgoztam 40 évet itthon és külfödön is és dolgoztunk külfördre is,és még most is és,valamint az irodalomra 88 éves koromban emlékszem a párhuzamos történelem tanitásra és az irodalomra is.Megtanultam, de meg is tanitottak tanulni az iskolában.Ezt miért nem tudják ujra bevezetni?Talán azért,mert nem ismerik a tanitás hasznos módját?

Rém ostoba ember. Ráadásul azzal sincs tisztában,a miről beszél. Ugyanis a gimnáziumokban évek óta van felvételi.

Ha lenne egy országosan!!! nagyon színvonalas, mondjuk tízosztályos, nem magoltató, hanem alapképességeket (zene, sport, művészet is) kibontakoztató, legalább 1 nyelvet társalgási szinten megtanító általános iskolai képzés, akkor talán...de így katasztrófa lesz. Alapból az alapfokú oktatás reformjával kellene kezdeni, addig kár a felsőbb szinteket baszkurálni. Ez a lengyeleknél már vagy tíz éve folyó reform és eddig egyetlen új kormány se verte szét, hogy csinálják? És már vannak eredményei, csak PISA teszten, nem Biblia és múzeumismertetésben.De nálunk ez az egész reform arról szól, hogy lehet az egész oktatást minél kevesebb pénzből megúszni, mert annyi jobb helye van annak. Ugyanezen az elven működik az egészségügy is. Aki meg tényleg tanulni, gyógyulni akar, fizessen. Asszisztál mindehhez 8 millió birka!

"micsoda károkat okozott a felsőoktatásban, hogy az előző rezsim nyelvtudás nélkül engedte a gyerekeket a felsőoktatásba. Emiatt a hallgatók egyharmadának nem tudták kiadni a diplomáját". Te istenverte Barom! Mert egy idióta előírta a nyelvvizsgát. Legközelebb hátra szaltó lesz az előírásotok, te idióta, és Gyurcsány a hibás, hogy nem lehet kiadni a diplomát

Úgy is van!
Nézzük meg, mekkora károkat okoztak azok a Parlamentbe jutottak is, akik nyelvtudás nélkül, libáért vett diplomával, lopott doktorival ékeskedve pöffeszkednek ott!
Ne is legyen diplomája akárkinek!
Elég, ha a sík-hülye miniszter/pártelnök helyettes/stb. sík-hülye gyerekének van...

A károk majd 10-20 év múlva látszanak, amikor a gyerekek jó általános képzés híján képtelenek lesznek egy új, akkor szükséges szakmát megtanulni, ők lesznek az új munkanélküli sereg. Az érettségi utáni szakmunkásképzést kellene preferálni. Amúgy meg a felsőoktatás közelebb hozásáról szóló gondolat nem új, ezt az 50-es években úgy hívták, hogy szakérettségi.

ÉlsÁgos hazug propaganda!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X