Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

PDSZ: az állam diszkriminálja a saját diákjait

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete alkotmányos normakontrollt kér.

A PDSZ közleményében arról ír, hogy az utóbbi években megtöbbszöröződött az egyházi iskolák száma, ami szerintük főleg abból fakad, hogy jóval bőkezűbb támogatást kapnak az egyébként is tehetős egyházak, mint az állami intézmények.

Arról is írnak, hogy az egyházi intézmények ma jóval szabadabban működnek, mint az államiak, például az ilyen iskolákban még működik a szabad tankönyvválasztás.

hirdetés
hirdetés

Ezek miatt a PDSZ szerint az állam diszrkiminálja a saját intézményeibe járó diákokat, és azok szüleit. Ráadásul, mint írják, az egyházi iskolákban ma már általános elvárás a hitéleti tevékenység, ami miatt álláspontjuk szerint a világnézetileg el nem kötelezett oktatáshoz való jogot sért.

Mint írják,

Utólagos alkotmánybírósági normakontrollt kezdeményezünk a fennálló helyzettel kapcsolatban, ha erre a jogszabály lehetőséget ad, akkor az EBH-hoz (Egyenlő Bánásmód Hatóság - a szerk.) fordulunk.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X