Áll a bál Pukli István gimnáziumában

A Tanítanék Mozgalomból kiugrott, nemrég politikai pártot alapított iskolaigazgató utódját keresik.

Forrás: Túry Gergely

A hvg.hu egy jegyzőkönyvre hivatakozva arról ír, hogy Pukli István erős mondatokkal kritizálta egyik lehetséges utódját.

hirdetés
hirdetés

A gimnázium vezetésére pályázatot írtak ki, az új igazgató öt évig vezetheti az intézményt. Hárman jelentkeztek: a Teleki korábbi igazgatója, Rudas Péter (akit épp Pukli váltott öt éve, némi politikai hátszéllel), Rigóczki Csaba (földrajztanár, iskolavezető, korábban a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet szakértője és vezetője) és Gál Ferenc (aki főosztályvezető-helyettesként dolgozott az Oktatási Minisztériumban 1996 és 2002 között, majd az egykori Sulinova, később az Educatio Kht-ben volt középvezető, és vezetett több iskolát).

Pukli Rudas pályázatát 45 pontban kritizálta, többek közt azt állítva, hogy a kilencvenes évek nihiljébe lökné vissza az intézményt.

A tantestület végül titkos szavazáson nyilvánította ki véleményét a három jelöltről. A leginkább Gál Ferenc programját támogatták, a szavazók 58,69 %-a mondott igent, Rudas Péterre 43,47 %, Rigóczki Csabára pedig 36,95 %.

Az ügyben Balog Zoltán dönt, az iskola véleményét nem köteles figyelembe venni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X