Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hiány lesz logopédusokból, több egyetemen fognak képzések indulni

Képzéssel növelnék a logopédusok számát, a tudományegyetemeket az oktatási kormányzat arra kéri, indítsanak ilyen típusú szakokat - írta a Magyar Nemzet szerdán.

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

A lap emlékeztet: az idén ősztől a pedagógiai szakszolgálatoknál dolgozó logopédusok terhei nőnek, mert már nemcsak az 5, hanem a 3 éves gyermekek szűrése is kötelező lesz, miközben a területen már most nagy a szakemberhiány.

hirdetés
hirdetés

Az újság kérdésére Palkovics László oktatási államtitkár egy sajtótájékoztatón elmondta: mintegy 3,8 milliárd forintnyi pluszforrás szerepel a Klebelsberg Központ (KK) költségvetésében arra, hogy egyebek között logopédusokat is alkalmazzon. Megjegyezte, hogy a felsőoktatás logopédus-keretszámait már évekkel ezelőtt megnövelték, a tudományegyetemeket pedig arra kérik, indítsanak ilyen típusú képzéseket.

A szaktárca, a képzőintézmények és a KK munkacsoportot alakítottak, amely azt vizsgálja, a képzési oldalon milyen pedagógusi létszámra lenne még szükség - idézi a Magyar Nemzet Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, aki elmondta azt is: eddig Kelet-Magyarországon nem volt lehetőség ilyen tanulmányokra, de most Debrecenben és Nyíregyházán is nyílnak képzőhelyek.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X