Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hiány lesz logopédusokból, több egyetemen fognak képzések indulni

Képzéssel növelnék a logopédusok számát, a tudományegyetemeket az oktatási kormányzat arra kéri, indítsanak ilyen típusú szakokat - írta a Magyar Nemzet szerdán.

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

A lap emlékeztet: az idén ősztől a pedagógiai szakszolgálatoknál dolgozó logopédusok terhei nőnek, mert már nemcsak az 5, hanem a 3 éves gyermekek szűrése is kötelező lesz, miközben a területen már most nagy a szakemberhiány.

hirdetés
hirdetés

Az újság kérdésére Palkovics László oktatási államtitkár egy sajtótájékoztatón elmondta: mintegy 3,8 milliárd forintnyi pluszforrás szerepel a Klebelsberg Központ (KK) költségvetésében arra, hogy egyebek között logopédusokat is alkalmazzon. Megjegyezte, hogy a felsőoktatás logopédus-keretszámait már évekkel ezelőtt megnövelték, a tudományegyetemeket pedig arra kérik, indítsanak ilyen típusú képzéseket.

A szaktárca, a képzőintézmények és a KK munkacsoportot alakítottak, amely azt vizsgálja, a képzési oldalon milyen pedagógusi létszámra lenne még szükség - idézi a Magyar Nemzet Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, aki elmondta azt is: eddig Kelet-Magyarországon nem volt lehetőség ilyen tanulmányokra, de most Debrecenben és Nyíregyházán is nyílnak képzőhelyek.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X