Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Rend lesz itt, kérem! - Megint megbüntették a Lánczos Kornél Gimnázium iskolarádióját

A nap híre, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság továbbra is egy iskolarádióval akar példát statuálni.

A minőségi zenét hallgatók a föld egyik leghülyébb ötletének tartották néhány éve, mikor az NMHH bevezette, hogy a frekvenciával rendelkező rádióknak kötelező legalább 50 százalékban magyar nyelvű zenét játszaniuk. Ez alól azok a magyar zenekarok sem mentesültek, akik például angol nyelven játszottak.

hirdetés
hirdetés

Bár kényszerűen, de az adók többsége megbarátkozott a helyzettel, a rádiózást csak most tanuló Lánczos Kornél Gimnázium diákjainak továbbra sincs ínyükre a rendelkezés - persze erre szerződtek a hatósággal. Mint korábban beszámoltunk róla, az iskolát 30 ezer forint megfizetésére kötelezték a Táska Rádiót, mely székesfehérvári térségében sugároz.

Az NMHH másodízben is megbírságolta a diákok által szerkesztett rádiót, mert túl kevés volt a magyar nyelvű zene - írja a Magyar Nemzet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X