Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lebeszélik a szülőket a biztosításról, ha balesetet szenved a diák?

Ingyenes az általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás, de lebeszélik a szülőket az óvodai, iskolai balesetek bejelentéséről – erről adott ki közleményt a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY).

Forrás: piratebay.com

Az egyesület szerint szülők panaszolják, hogy az óvoda, iskola lebeszéli a szülőket a baleset bejelentéséről, hogy ne rontsák a köznevelési intézmény baleseti statisztikáját. Mint írják, sok helyen titkolják, hogy 3-18 éves koráig minden gyermek jogosult az ingyenes balesetbiztosításra.

hirdetés
hirdetés

Pedig Magyarország területén állandó lakóhellyel rendelkező minden magyar állampolgár 3. életéve betöltésének napjától, 18. életéve betöltésének napjáig baleset-biztosításban részesül. A baleset-biztosítás díja a Magyar Államot terheli, és azt a szerződésben meghatározott módon fizeti meg a biztosítónak.

Tehát szülőknek nem kell fizetni érte. Az Általános gyermek- és ifjúsági biztosítás a nap 24 órájában érvényes és független a baleset helyszínétől. A biztosító köteles fizetni akkor is, ha a baleset otthon, az utcán, az óvodában, iskolában, iskolai szünetekben, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön történt – állítja a FŐGYESZ.

Mivel 3-18 éves koráig minden magyar gyermek biztosított, ezért nincs szükség semmilyen szerződéskötésre. A balesetet - annak bekövetkeztét követően - a biztosított törvényes képviselője - amennyiben igényét érvényesíteni kívánja - bármikor bejelentheti a biztosítónak, ráadásul elévülési határidő sincs.

A baleseti káresemény bejelentéséről és kárigény összegéről a mszoe.hu weblapon találhatnak bővebb tájékoztatást.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X