Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Budapesti diák vagy? Akkor mozizhatsz egyet ingyen

Mintegy 50 fővárosi középiskola 13 ezer diákja és tanára láthatja rendhagyó történelemóra keretében ingyenesen a Saul fiát - mondta el Elekes Botond, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója.

Az iskolásokat megszólító program keretében április végéig 30 alkalommal vetítik le Nemes Jeles László többszörösen díjnyertes alkotását a mozi dísztermében.

hirdetés
hirdetés

Az Uránia a film alkotóival és forgalmazójával együttműködve 15 ezer példányban egy információs füzetet is közread, amely a látottak értelmezéséhez nyújt megfelelő történelmi háttértudást a középiskolások számára, valamint szempontokat ad Saul karakterének etika és osztályfőnöki órákon való elemzésére is.

A vetítéssorozatot a kormány több mint 10 millió forinttal támogatja.

A Saul fiát mindeddig 143 ezer néző látta a mozikban, ezzel az elmúlt öt év legsikeresebb magyar filmjévé lépett elő - hangsúlyozta Böszörményi Gábor, az alkotást forgalmazó Mozinet Kft. ügyvezetője, hozzáfűzve, hogy a film jelenleg is 47 mozi műsorán szerepel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X