Ez az öt hetedikes életeket menthet a találmányával

Életet menthet a floridai hetedikesek találmánya, amit a világ legjobb egyetemén fejlesztenek tovább.

Forrás: Youtube

Az amerikai futballban folyamatosan gondot jelentenek az ütközésekből fakadó fejsérülések. Nem csak a profiknál fordul elő ilyesmi, ráadásul a fiatal sportolók gyakran nem is engedhetik meg maguknak, hogy jó minőségű sisakban játszanak, így ők még nagyobb veszélyben vannak.

hirdetés
hirdetés

A floridai Pine Crest School hetedikes tanulói most egy olyan eszközt fejlesztettek, ami segít észlelni a sérülést.

Egy futballsisakba zsúfoltak egy csomó érzékelőt, amiket okostelefonnal lehet összekötni. Ezek érzékelik, ha olyan ütés éri a fejet, ami komoly sérülést okozhat, így tudni lehet, mikor kell kivizsgálni a játékost.

A három fiú és két lány találmányukért komoly díjat is kaptak nemrég. A legjobb applikációk versenyében egy mobilszolgáltató 20 ezer dollárral jutalmazta őket, és együtt dolgozhatnak a világ legjobb egyetemének tartott MIT szakértőivel, hogy továbbfejlesszék a prototípust.

A fiatalok ezt a nagyon profi videót küldték be a versenyre:

 

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X