Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

"Ember vagyok, tévedtem": otthagyja a kerekasztalt a PDSZ

Tévedett a kerekasztallal kapcsolatban, és reméli, minél több ember megy el a szombati tüntetésre Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Forrás: Túry Gergely

„Tévedtem. Talán a pedagógiai optimizmus hitette el velem, hogy a kormány – meghallva az elégedetlenek hangját – érdemben akar tárgyalni.A kerekasztal erre – elvileg – megfelelő forma is lehetne. De EZ a kerekasztal nem AZ a kerekasztal ahol ott kell maradni, mert – összetétele okán – nem alkalmas valódi változások kikényszerítésére” – írta a 168 órának Mendrey.

hirdetés
hirdetés

Szerinte a felszínre tört indulatok többet akarnak, mint a törvények módosítását, „bele akar szólni sorsának alakításába, vissza akarja kapni szabadságát, s azt akarja, hogy gyermeke számára ez már ne kiküzdendő lehetőség, hanem a világ legtermészetesebb evidenciája legyen” - írja.

A levelet a portál szerint így zárta a szakszervezeti vezető:

„Rosszul mértem fel a lehetőségeket. Ember vagyok, tévedtem. Sajnálom.”

„De maradtam, aki voltam!”

„Hinni szeretném, hogy sokan, nagyon sokan leszünk szombaton a Kossuth téren!”

Arról, hogy kettészakadni látszik a tiltakozók csoportja, ebben a mai cikkünkben írtunk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X