Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kevesebb gyerek jár templomba a klikes hittanórák óta

Van olyan település, ahol a gyerekek negyede tűnt el a templomból.

Forrás: AFP / Daniel Mihailescu

Több hittancsoport szűnt meg, mióta három éve kötelezővé tették az iskolai hittan vagy erkölcstan választását a közoktatásban - derül ki Mohos Gábor a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárának HírTv-nek adott nyilatkozatából.

hirdetés
hirdetés

Mohos szerint ez nagy kihívást jelent az egyháznak, hogy megszólítsa a gyerekeket, illetve családjukat.

Beer Miklós váci püspök szerint azért maradnak távol a gyerekek, mert a szülők is befejezettnek tekintik az egyházi nevelést az iskolai hittannal. A gyerekeket még megkeresztelik, ám az elsőáldozás már elmarad a távolmaradás miatt, pedig ez jelentené a keresztény életbe való bevezetést. Az egyház becslései szerint a gyerekek negyede tűnt el az egyházi foglalkozásokról.

Ha tudni akarod, mit gondol a kormány az oktatásról, ezt olvasd el

A mai magyar állam meggyőződése, hogy az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Mezőtúron, a református kollégium felújított ókönyvtárának átadásán. Lázár János azt mondta: munkájuk során különös jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy támogatni tudják az egyházi intézményeket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X