Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Iskola helyett vadászaton dolgoznak a gyerekek?

Iskolaidőben vadászatokon dolgoztatnak fiatalokat – ezt állítja több nógrádmegyeri család, ám a település vezetése cáfolja, hogy gyerekmunka folyna a községben.

Forrás: Shutterstock

Kedd reggel iskoláskorú fiatalokat vittek – feltehetően – vadászatra dolgozni Nógrádmegyeren – írja a HVG csütörtökön megjelent száma.

hirdetés
hirdetés

A lap szerint a fiatalokat gyakran viszik iskolaidőben is dolgozni egy közeli magánterületre. Ez nem is csak azért aggályos, mert hiányoznak a diákok az órákról, de 14 év alatt szünidőben vállalhatnak munkát a gyerekek.

A lap értesüléseivel szembesítette a település polgármesterét és a jegyzőt, ám mindketten határozottan cáfolták, hogy előfordul gyerekmunka a községben.

A HVG újságírójával azonban több család is beszélt, akik ennek az ellenkezőjét állították, ugyanakkor nevüket nem vállalták.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X