Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Iskola helyett vadászaton dolgoznak a gyerekek?

Iskolaidőben vadászatokon dolgoztatnak fiatalokat – ezt állítja több nógrádmegyeri család, ám a település vezetése cáfolja, hogy gyerekmunka folyna a községben.

Forrás: Shutterstock

Kedd reggel iskoláskorú fiatalokat vittek – feltehetően – vadászatra dolgozni Nógrádmegyeren – írja a HVG csütörtökön megjelent száma.

hirdetés
hirdetés

A lap szerint a fiatalokat gyakran viszik iskolaidőben is dolgozni egy közeli magánterületre. Ez nem is csak azért aggályos, mert hiányoznak a diákok az órákról, de 14 év alatt szünidőben vállalhatnak munkát a gyerekek.

A lap értesüléseivel szembesítette a település polgármesterét és a jegyzőt, ám mindketten határozottan cáfolták, hogy előfordul gyerekmunka a községben.

A HVG újságírójával azonban több család is beszélt, akik ennek az ellenkezőjét állították, ugyanakkor nevüket nem vállalták.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X