Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nagyot esett a szakiskolások száma, de mindenhova kevesebb gyerek jár

A többi középfokú képzési területnél sokkal jobban esett a szakiskolákban tanulók száma, de gimnáziumokba és szakközépiskolákba is kevesebben iratkoztak be. Kiadta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelési statisztikai gyorstájékoztatót.

Forrás: túry
A 2015/2016. tanévben a köznevelésben nappali rendszerű oktatásban és felnőttoktatásban együtt 1 millió 587 ezer tanuló vesz részt. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott intézményekben 747,5 ezer (47,1 %), a Nemzetgazdasági Minisztérium által fenntartott intézményekben 196,2 ezer (12,4%), az egyéb állami szervek intézményeiben 45,8 ezer (2,9 %), az önkormányzati intézményekben 295,5 ezer (18,6 %) fő a gyermekek, tanulók létszáma.

Az egyházi fenntartású intézményekben 204,1 ezer (12,9 %), az alapítványi, illetve egyéb magán fenntartású intézményekben 97,7 ezer fő (6,2 %) részesül óvodai nevelésben, iskolai oktatásban.

hirdetés
hirdetés

Az általános iskolákba járók száma 0,5%-kal csökkent egy év alatt, míg középiskolákban 5,2%-kal járnak kevesebben. Érdekes, hogy utóbbiak közül leginkább a szakiskolák veszítettek tanulókat, 14,3%-kal kevesebben járnak ilyen intézménybe, mint a 2014-15-ös tanévben. A gimnáziumokban mindössze 0,8%-os volt a létszámcsökkenés.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X