szerző:
Eduline

„Rabszolgavásárt” tartott történelemórán egy virginiai tanárnő. A pedagógus ezzel a furcsa módszerrel szerette volna megismertetni diákjaival a polgárháború kiváltó okait és legfontosabb történéseit.

A norfolki általános iskola negyedik évfolyamán éppen az amerikai polgárháborúról tanultak a kilenc-tízéves diákok. A tanár – hogy a gyerekek jobban megértsék a történelmi eseményt – bőrszín alapján két csoportra osztotta az osztályt, majd „rabszolgavásárt” szervezett, persze csupán „szemléltetési” céllal.

A szülők azonban felháborodtak, az iskola vezetői levélben kértek elézést tőlük – írja a Daily Mail. „Nemrég értesültem arról, hogy mi történt a történelemórán. Bár a tanárt jó szándék vezette, ez a játék alkalmatlan oktatási célokra. Jobban át kellett volna gondolni, nem sérti-e a afroamerikai diákokat a módszer. Ezentúl rendszeresen ellenőrizni fogom a pedagógus munkáját, többet ilyen nem fordulhat elő” – írta Mary Wrushen a levélben. Egy brit tanárnőt sokkoló fegyelmezési módszerei miatt függesztettek fel állásából - hogyan büntette a rosszalkodó diákokat? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

Az intézményvezető az iskola tanácsadóinak segítségét is felajánlotta azoknak a diákoknak, akik nehezen dolgozzák fel a történteket. Az oktatási körzet vezetője, Richard Bentley is közleményben reagált, szerinte a tanár megbocsáthatatlan szakmai hibát követett el. „Rosszul tette, amit tett. Túlment minden határon” – írta.

eduline