szerző:
Eduline

Elbocsátottak egy 58 éves rajztanárt a pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központból (ANK), mert megütötte egyik tanítványát.

 

A pécsi ANK épületei: kirúgták a verekedős tanárt

A középiskola igazgatója azonnal fegyelmi eljárást indított. A harminc éve rajztanárként dolgozó férfi először egy pofont adott a húszéves diáknak, rálépett a lábára, majd ököllel is megütötte. A pedagógus azt állítja, a fiú szemtelenkedett, felfeküdt a padra, a médiaórán pedig önkényesen kikapcsolta a televíziót és a dvd-lejátszót – írja a bama.hu. A tanár úgy nyilatkozott, hirtelen felindulásból cselekedett, a tanuló – akinek édesapja szintén pedagógus, az intézményben tanít – ugyanis megsértette őt.

Turi Katalin, a pécsi ANK igazgatója a hírportálnak nem akart nyilatkozni az esetről, amelyet napokig titokban tartottak. A Dunántúli Napló az egyik internetes közösségi portálon, a tanárt kedvelő diákok által indított csoport egyik tagjától értesült a verekedésről. A tanár-diák verekedések számáról és az iskolai erőszak hátterében húzódó problémákról bővebben itt olvashatsz.

eduline