szerző:
Eduline

Pályaválasztási és pályaorientációs központot építettek, továbbá hat középiskolában laborokat, tanirodákat alakítottak ki abból a forrásból, amelyet a győri önkormányzat a gyakorlati képzés támogatására, a szakképzési eszközpark korszerűsítésére nyert el.

Győr szakképzése félmilliárd forintos technológiával gyarapodott, ebből az összegből hozták létre a februárban nyíló pályaorientációs központot, amely az általános iskola befejezése előtt álló diákokat segíti olyan irányba terelni, amely képességeiknek megfelel - mondta Baráth Lászlóné projektvezető, hozzátéve, hogy egyebek között szakmabemutató filmekkel keltik fel a tanulók érdeklődését a különféle szakmák iránt.
   
A gép- és eszközfejlesztések hat középiskolát érintettek, ezekben az intézményekben a hiányszakmák oktatásához szükséges magas színvonalú eszközparkot hoztak létre. A Lukács Sándor Szakképző Iskola hidraulikai és mechatronikai labort kapott, a Gábor László Építőipari Szakképző Iskolában anyagvizsgáló labort rendeztek be. A Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolában elektronikai tervező-gyártó labort adtak át. Ezzel a Nyugat-Dunántúl egyetlen elektronikai képzést folytató technikumába olyan csúcstechnika került, amely nagyban segíti a jövő automatikai műszerészeinek és elektronikai technikusainak oktatását - sorolta a példákat a projektvezető.
    
MTI