szerző:
Eduline

Számtalan könyv íródott már az „akikre büszkék lehetünk” kronológiára, mely szinte mindig siker. Szívesen olvasgatják, lapozgatják azok, akik erőt és energiát szeretnének nyerni a karriersztorikból, örömmel nézegeti az örök kíváncsi celebfalók, de természetesen büszkék rá maguk a megszólalók is, nem különben iskolájuk, tanáraik. Virágh Ildikó, a ma bemutatott interjú kötet szerzője elmondta: a felkértek ódzkodtak az elején, hiszen nem merték elhinni, hogy tényleg népszerűek - bár a szerző szerint csak szerények voltak-, és valóban példaként szolgálhatnak a leendő és jelenlegi kodolányisok számára, azonban a könyvbemutatón mindenki örömmel mesélt a főiskolás évekről, és az interjúkat övező vidám percekről.

A könyvben megszólaló Kodolányi 18 fős Aranycsapatát olyan nevek fémjelzik, mint Azurák Csaba ismert televíziós személyiség, Kirády Attila a TV2 kreatív producere, Pusztay András az MTV műsorigazgatója , avagy politikusok első emberei  - Szabó Edina, Orbán Viktor sajtófőnöke, Somogyi Orsolya, Gyurcsány Ferenc nemzetközi sajtóreferense. Az interjúkönyvet tegnap Székesfehérváron, ma pedig Budapesten mutatták be, és melynek interjúalanyai kivétel nélkül olyan „öregdiákok”, akik a Kodolányi János Főiskola elvégzését követően fontos pozíciókban helyezkedtek el, ki gazdasági, ki kommunikációs, ki turisztikai területen.

„Tulajdonképpen a véletlen műve, a könyv” - mondta Virágh Ildikó, a könyv - ”de gyorsan meg akartam csinálni, amíg az első lendületem és örömöm bennem volt. Egy rendezvényen találkoztam egykori diákommal, Váczi Andrással, akiről kiderült az ITDH kommunikációs igazgatója lett, és felmerült a kérdés, vajon hány sikeres ember került ki a Kodolányiról”.
A sikeres keresés eredményeként látott napvilágot a Mindig a legjobbak között interjúkönyv, ami lassan kötet lehet, hiszen a szerzőnő további interjúk készítésére készül, az első könyvbe nem fért bele mindenki.

Kiderült, Azurák Csabát lázadó lévén vonzotta egy olyan iskola, amely újat tud mutatni, valamint az a kodolányis érzés, amit akkor még sem tudott fogalmazni, valamint így menekült a műszaki iskola kötelékéből az újdonságot ígérő kommunikáció szakra. Halkan megjegyezte, a jogra meg nem vették fel. Lipp Szilvia, az e-travelclub irodavezetője elárulta nem csak élményeket vagy tapasztalatokat kapott a Kodolányitól, hanem a férjét Molnár Mihályt is, aki ma az e-travelclub ügyvezetője.
Győrffy Orsolya, a KJF oktatója azért választotta az újonnan alakult iskola idegenforgalom szakát, mert így kikerülhetett a szülői felügyelet alól. Ahogy beiratkozott, kiderült édesapja Győrffy Miklós lesz a kommunikáció tanszék vezetője, így maradt továbbra is szülői felügyelet, immár fehérváron.