szerző:
Eduline

A Kodolányi és a Fejér Megyei Hírlap Szabadegyetem nagysikerű előadássorozata a 2008/09-es tanévben is folytatódik, a nyitóelőadásra 2008. szeptember 17-én, Székesfehérváron kerül sor.

 "A globalizáció ellentmondásai és az interkulturális feszültségek napjainkban IV." címmel folytatódik a Kodolányi János Főiskola Kulturális Tanulmányok Tanszéke és a Fejér Megyei Hírlap által meghirdetett Kodolányi Szabadegyetem.
Két évvel ezelőtt a Szabadegyetem azzal a gondolattal született meg, hogy közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások keretében mutassa be világunk legidőszerűbb kérdéseit. Ennek fényében idén is változatos és tanulságos előadásokkal várják a Kodolányi oktatói az érdeklődőket. Az intézmény hallgatói továbbra is felvehetik általánosan művelő tárgyként a Szabadegyetemet. Azok számára, akik valamennyi előadáson részt vettek, a főiskola tanúsítványt állít ki.

Az öt részből álló programsorozat szeptember 17-én, szerdán indul Várvizi Péter, a Turizmus Tanszék gyakorlatvezető tanára által tartott előadással, melynek címe "A globalizáció előretörésével megőrizhetőek-e a nemzeti hagyományok?". A félév során szó lesz a nyelvi globalizáció és az internet kapcsolatáról, a nemzetközi terrorizmusról, valamint Kínáról és az Európai Unióról is. Vizi István, a Siófoki Regionális Oktatási Központ igazgatója a záró előadásban az aktív turizmusban rejlő lehetőségekbe avatja be az érdeklődőket.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők.

A Kodolányi Szabadegyetem őszi szemeszterének programja

2008. szeptember 17. 18.30
Várvizi Péter: A globalizáció előretörésével megőrizhetőek-e a nemzeti hagyományok?

2008. október 8. 18.30
Bódi Zoltán: Nyelvi globalizáció és internet

2008. október 29. 18.30
Sorosy Tamás: A terrorizmus célkeresztjében? Avagy kell-e félnünk a nemzetközi terrorizmustól?

2008. november 12. 18.30
Rácz Lajos: Keleti sárkány, nyugati ördög – Kína és az Európai Unió

2008. november 26. 18.30
Vizi István: Aktív turizmus

Az előadások helyszíne a főiskola nagyelőadója (Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.)