szerző:
Edupress

Az Iskola Alapítvány meghirdeti a 2007-2008-as tanévre a Szülőföldön magyarul Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást, illetve a Hallgatói támogatást - adta hírül a Transindex.

Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásban részesülhet az a pályázat benyújtásáig 18. életévét be nem töltött kiskorú, aki Romániában működő oktatási intézményben alap- vagy középfokú tanulmányait magyar nyelven folytatja, valamint az, aki fakultatív magyar nyelvű oktatásban részesül és lakóhelyének megfelelő közigazgatási egységben nincs megfelelő szintű magyar nyelvű oktatás.

Hallgatói támogatásban részesülhet az a hallgató, aki Romániában működő felsőoktatási intézményben tanulmányait egészben vagy részben magyar nyelven folytatja. A pályázati csomag február 11-től beszerezhető az RMDSZ területi tájékoztató irodáinál, a Hallgatói támogatáshoz szükséges dokumentumok igényelhetők az Országos Magyar Diákszövetségnél és tagszervezeteinél vagy letölthetők az alapítvány honlapjáról.

A pályázati feltételek változatlanok maradtak az előző évekhez képest. A beküldési határidő a Szülőföldön magyarul támogatások esetében 2008. április 30. Szintén meghirdették a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériumával, valamint a Balassi Intézettel együttműködésben az Egyetemi oktatók bérkiegészítő támogatása pályázatot a 2007-2008-as tanév első félévére. Pályázhatnak romániai állami egyetemeken magyar nyelven oktató főállású tanárok, nappali tagozatos PhD-hallgatók, és azon magyar anyanyelvű oktatók, akik olyan állami egyetemen tanítanak főállásban, ahol nincs magyar nyelvű oktatás, de az elmúlt két évben rendszeresen szervezett magyar nyelvű szakelőadást tartottak románul tanuló, magyar anyanyelvű hallgatók számára, és ezt igazolni is tudják.
Az ösztöndíj alapú bérkiegészítő támogatásra a pályázatokat február 29-ig lehet beküldeni.

Részletes tájékoztató az alapítvány honlapján, a www.iskolaalapitvany.ro, oldalon olvasható.

További információ igényelhető az [email protected] email címen.

(Forrás: Transindex)

(www.edupress.hu)