szerző:
Eduline

Hamarosan itt a ZH-időszak. Mielőtt belekezdenétek a felkészülésbe, nem árt néhány tippet megfogadni, hogy hatékonyabb legyen a tanulás.

©

 1. tipp: tervezd meg

Érdemes átnézni az egész tananyagot, mielőtt belekezdenétek, hogy tudjátok, mire mennyi időt szánnátok első körben. Mielőtt elkészítenéd a tanulási ütemtervet, néhány dolgot gondolj át! Előzör is csinálj egy listát a tantárgyaidról és a vizsgaidőontokról, amiket aszerint rangsorolj, hogy mennyire megy könnyen neked - olvasható Carol Volderman Tanulási technikák lépésről lépésre című könyvében.

2. tipp: bontsd részekre a tananyagot

Ha egy tantárgyat több különálló témakörre bontasz, könnyebben be tudod osztani, melyikre mennyi időt kell szánnod ismétléskor. Azért is jó ez a kisebb egységekre bontás, mert így kevésbé rettent el a teljes, nagy anyagrész. A tankönyveid és a jegyzeteid segítségével könnyen tudsz listát készíteni a témakörökről.

©

3. tipp: tarts szüneteket

A rövidebb tanulási egységek, amelyeket szünetek szakítanak meg, sokkal hatékonyabbak, mint a hosszú lélegzetvételű tanulás. A tinédzserkorban a tanulóidő megnyúlhat 45-60 percre, a szünet pedig lehet 15 perces is. A szünetek azért fontosak, hogy az agy fel tudja dolgozni a beérkező információkat, és fenn tudja tartani a megfelelő koncentrációs szintet.Ezek a beosztott tanulási idők a halogatás ellen is nagyon hatékonyak, hiszen ha csak 30 vagy 45 percet kell tanulnod, könnyebben állsz neki az egésznek.

Újra a mozikba kerül két nagy filmklasszikus: érettségi előtt állóknak kötelező

Két, teljes körűen restaurált klasszikus magyar filmet, a Hannibál tanár úr és A tanú című alkotást mutatja be a Filmarchívum az audiovizuális örökség világnapján szombaton az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Szombaton 14 órától Fábri Zoltán Hannibál tanár úr című filmjét vetítik az Urániában.

31 módszer, hogy ne legyen rémálom a vizsgaidőszak

Online képzés célja: A kurzus célja, hogy gyors, könnyen alkalmazható praktikákat adjon Neked vizsgaidőszakaid sikerességéhez. Már akár a tanfolyam végzése közben ki tudod próbálni az egyes trükköket, de hosszú távon is láthatod majd, hogy ezen tippek segítségével kevesebb szenvedéssel fogsz tudni tanulni és vizsgázni. | | Tanulástámogatás