szerző:
MTI

Mi már tudjuk, mivel tölti sok Marvel-rajongó a hétvégét.

Mind az észak-amerikai mozikban, mind a globális piacon rekordbevétellel kezdte forgalmazását a Marvel stúdió legújabb filmje, a Bosszúállók: Végtelen háború. Az amerikai és kanadai mozik jegybevétele 39 millió dollár volt a csütörtök esti nyitónapon, ami minden idők negyedik legnagyobb nyitóesti bevétele és a Walt Disney Marvel stúdiójának legnagyobb összegű nyitóesti bevétele - közölte a Walt Disney pénteken.

A film 95 millió dollárt forgalmazott a világ 43 országában, 11,4 milliót Dél-Koreában, 10 milliót Ausztráliában és 9 milliót az Egyesült Királyságban. Hollywoodban most azt figyelik, hogy a Marvel filmje túl tudja-e szárnyalni az észak-amerikai mozikban a minden idők legnagyobb bevételével nyitó Star Wars: Az ébredő Erő című Disney-produkciót, amely 2015 decemberi bemutató hétvégéjén 248 millió dollár jegybevételt hozott.

A Bosszúállók harmadik epizódja összegyűjti a Marvel-univerzum hőseit, akikkel az elmúlt tíz évben találkozhatott a közönség a mozikban. A vásznon együtt szerepel Amerika kapitány, A galaxis őrzői, a Fekete Özvegy, Pókember, Vasember, Thor és az idei év szenzációja, a Fekete Párduc is.

A filmet Anthony és Joe Russo rendezte, a produkció sztárjai között ott van Robert Downey jr., Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Tom Holland, Chris Pratt és Benedict Cumberbatch is.

Négy film, amit kötelező megnézni még az érettségi előtt

Már az érettségire készültök, de hétvégén lazítanátok egy kicsit? Mutatunk négy olyan filmet, amit érdemes megnézni - van köztük két igazi kultfilm és egy zseniális francia vígjáték is. Moszkva tér Egy igazi kultfilm, amely 1989-ben játszódik - ez nemcsak a szocializmus utolsó éve, hanem az eddigi legnagyobb érettségi botrány ideje is.