szerző:
Eduline

Kylie Angellt 2010-ben a University of Connecticut campusán erőszakolta meg egy diáktársa, akit - bár bűnösnek...

University of Connecticut. Komoly pénzbírságot is kaphat az egyetem, ha bebizonyosodik: nem megfelelően vizsgálták ki a nemi erőszakkal kapcsolatos bejelentéseket
©

Kylie Angellt 2010-ben a University of Connecticut campusán erőszakolta meg egy diáktársa, akit - bár bűnösnek találtak - két hét múlva visszaengedtek az egyetemre. A campuson szolgáló rendőr a lánynak azt mondta, amíg a nők mutogatják a lábukat, mindig lesz nemi erőszak - írja a Huffington Post.

A diák hat, hasonló helyzetben lévő társával most a szövetségi oktatási minisztérium emberi jogi osztályához nyújtott be panaszt az egyetem ellen. A hallgatók elmondása szerint az intézményben gyakran elfordítják a fejüket, ha a futballcsapat egy-egy tagja szexuális zaklatás gyanújába keveredik. A campuson szolgáló rendőrökről elmondták: amikor arról érdeklődtek, mi lett a bejelentésük sorsa, kiderült, a rendőrök senkinek sem továbbították, és a gyanúsítottat sem hallgatták ki.

Az egyik panasztevő nemrég a University of Connecticut huskyt ábrázoló logójáról írt nyílt levelet az egyetem vezetőjének. Carolyn Luby szerint a motívum a "nemierőszak-kultúrát" (rape culture) reklámozza. Elmondása szerint ezután a campuson többször sértegették, és kapott egy üzenetet, amelyben az állt: "remélem, megerőszakol egy husky".

Az egyetem közleménye szerint ők minden esetben körültekintően és a szabályoknak megfelelően jártak el, ugyanakkor hajlandóak részletesebben is megvizsgálni az ügyet - ha a diákok visszavonják a panaszukat. Ha a minisztérium elmarasztalja, az intézmény pénzbírságot is kaphat, amely valószínűleg szigorúbb szabályozást von majd maga után.