szerző:
eduline/mti

Ha szeretnétek néhány programot beiktatni a tanév vagy az őszi szemeszter kezdete előtt, a megfelelő helyen jártok: megmutatjuk, milyen filmeket néznek százezrek, miből érdemes választani, ha moziba mennétek.

©

Egy misztikus horrorra, az Annabelle 2. - A teremtés című filmre váltották a legtöbb jegyet a hét végén az észak-amerikai mozikban, a 35 millió dollár értékű (9,1 milliárd forint) forgalmazással a David F. Sandberg rendezte film az észak-amerikai mozis toplista élére került.

A nyitóhétvégi jegybevétellel megközelítette elődjét, az Annabelle-t, amely 2014 októberében 37,1 millió dollárral nyitott az észak-amerikai piacon. "Lenyűgöző az, hogy 35 millió dollárt forgalmaztunk  ezen a nagyon renyhe piacon" - hangoztatta Jeffrey Goldstein, a Warner Bros forgalmazási részlegének vezetője. Az Annabelle 2. a 2013-ban indult Démonok között sorozat része, elkészítése csupán 15 millió dollárba került. 

A Warner Bros negyedik hete futó Dunkirk című filmje őrzi a második helyét a toplistán, újabb 11,4 millió dollárt forgalmazva. A Christopher Nolan rendezte második világháborús eposz észak-amerikai bevétele ezzel túllépte a 150 millió dollárt.

A múlt heti toplistavezető, A Setét torony jelentősen visszaesett ezen a hét végén, a Sony Pictures filmje Idris Elbával és Matthew McConaughey-val a főszerepben csupán 7,9 millió dollár bevételre tett szert.  

A hét másik bemutatófilmjének, az Open Road A mogyoró-meló 2. című animációjának ezért sikerült is megelőznie a toplistán 8,9 millió dollár bevételével. Ez jóval elmaradt azonban előző filmjüktől, a 2014-ben bemutatott A mogyoró-melótól, amely akkor 19,4 millió dollárt forgalmazott bemutatója hétvégéjén.

Egyszerű, de szuper ötlettel rukkolt elő egy budapesti mozi, ezt sokan szeretni fogják

Nyelvvizsgára készültök, vagy csak szeretnétek szinten tartani a nyelvtudásotokat? Akkor jó hírünk van: az egyik budapesti mozi úgy döntött, egyik termében ezentúl csak feliratos és eredeti nyelvű filmeket fog vetíteni. Nézői kéréseknek eleget téve csütörtöktől kizárólag feliratos és eredeti nyelvű filmeket lehet látni a Cinema City Allee hatos termében - közölte a mozihálózat.