szerző:
Eduline

120-240 ezer forintos havi ösztöndíjat kaphatnak azok az egyetemisták és főiskolások, akik kiemelkedő sporteredményeket érnek el olimpiai vagy paralimpiai versenyszámban.

©

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra október 22-ig lehet pályázni.

A feltételek a következők:

be nem töltött 35. életév,
magyarországi felsőoktatási intézményben felsőfokú végzettség és szakképzettség megszerzésére irányuló aktív hallgatói jogviszony
olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban aktív egyesületi tagság,
olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban a magyar nemzeti válogatott keretben tagság,
a hallgatói jogviszony fennállása alatt kiemelkedő, olimpiai/paralimpiai versenyszámban, felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítmény

Az ösztöndíj havi összege 120-240 ezer forint között mozog, az olimpiai vagy paralimpiai érmesek például havi 240 ezer forintos ösztöndíjat kaphatnak, míg az Európa-bajnokságon éremesélyesnek talált pályázók 120 ezer forintot. További információt itt találtok.

Tíz év után végre több pénzt kapnak a rászoruló hallgatók

Kellemes meglepetés érte a rászoruló egyetemistákat és főiskolásokat, amikor megtudták, mekkora összegű szociális ösztöndíjat kapnak az őszi szemeszterben: több felsőoktatási intézményben például 10 ezerről 20 ezer forintra emelkedett a támogatás minimuma, és a jogosultak köre is jóval nagyobb, mint az előző években.