szerző:
Eduline

Régi vágyatok, hogy külföldön tanuljatok, de anyagilag sosem tudtátok megengedni magatoknak? Íme öt ösztöndíj, mellyel megüthetitek a főnyereményt.

©

DAAD

Május 1-ig pályázhattok a német felsőoktatási csereszolgálat, a DAAD németországi ösztöndíjaira, amelynek tanulmányútjain 10-15 fős hallgatói csoportok és tanáraik vehetnek részt. Az ösztöndíjjal egy 7-12 napos utazást lehet finanszírozni, ezalatt előadásokra látogathattok, szakmai ismereteket szerezhettek.

Campus Hungary

Az eddiginél tizenöt százalékkal magasabb összegű ösztöndíjra pályázhattok a Campus Hungarynél. A Balassi Intézet által koordinált program külföldi ösztöndíjaira most csak a konvergencia régiók -  Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántól, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl - hallgatói jelentkezhetnek, méghozzá május 30-ig.

Egyesült Államok

A posztgraduális hallgatók május 19-ig pályázhatnak a Magyar-Amerikai Fulbright Bizottság 2015/2016-os tanévre meghirdetett ösztöndíjaira - a felhívásra azok jelentkezhetnek, akiknek van felsőfokú végzettségük és megfelelő szintű nyelvtudásuk. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. Bővebb információt a Fulbright-ösztöndíjról itt találtok.

Argentína

Oktatóknak és kutatóknak hirdet ösztöndíjat valamennyi tudományágban, 2-6 hónapra az Argentin Köztársaság. A sikeres pályázók a tandíj mellett havonta 4600 pesót kapnak, és az egészségbiztosításukat is fizetik. A pályázatokat május 15-ig kell benyújtani, de az ösztöndíjra csak azok jelentkezhetnek, akiket előzetesen már felvettek valamely argentin felsőoktatási intézménybe.

Kazahsztán

Alap-, mester- és doktori képzéseire várja jelentkezéseteket a kazahsztáni Nazarbajev Egyetem, amelynek kínálata lefedi a gazdaságtudományok, mérnöki, műszaki és természettudományok, valamint a társadalomtudományok számos területét. A tandíjat és a hallgatói ösztöndíjat a kazah állam finanszírozza majd. Alapképzésre május 16-ig, mesterképzésre május 30-ig, a posztgraduális képzésekre pedig június 16-ig jelentkezhettek. Más külföldi ösztöndíjakról itt olvashatjátok cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!