szerző:
eduline/mti

Pár napra vége a strandidőnek, úgyhogy érdemes a napozás és az úszás helyett más programot keresni. Moziba mennétek? Van néhány ötletünk.

A vártnál jóval jobban nyitott a Pókember - Hazatérés című amerikai sci-fi, a 117 millió dolláros jegybevétel a bemutató hétvégén hatalmas siker a Sonynak, a Columbia Picturesnek és a Marvel Studiosnak. A Tom Holland, Robert Downey Jr. és Michael Keaton főszereplésével, John Watts rendezésében 175 millió dollár költségvetésből készült filmtől az első hétvégén 80 millió dollár bevételt vártak.

A Pókember - Hazatérés bemutatóját nem véletlenül időzítették nyárra, a készítői azzal számoltak, hogy a nézők éhezni fognak egy családbarát szuperhősfilmre a nyári szünetben.  A 117 millió dolláros jegybevétel a Sony Pictures történetének második legnagyobb nyitóbevétele a 2007-ben bemutatott Pókember 3. után. 

A mozis toplista második helyére a Gru 3. került 34 millió dollárral, az animációs film a nemzetközi piacon 139 millió dollárt hozott.

A harmadik helyen lévő Nyomd bébi, nyomd című akcióvígjátékra 12, 9 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.

Még négy film, amit látnod kell, mielőtt egyetemre mész

Múlt héten öt olyan filmet ajánlottunk nektek, amelyeket érdemes még az egyetem előtt megnézni - iskoláról, tehetségről, új esélyről, zsenikről szóló filmekből válogattunk. Ma újabb négy alkotást mutatunk nektek - van köztük klasszikus és egy újdonság is.