szerző:
Eduline

2030-ra bekerüljön a világ 200 és Európa 100 legjobb egyeteme közé – ez a cél a Budapesti Corvinus Egyetemmel.

©

„Az adottságainál fogva mintaegyetemnek leginkább alkalmas Corvinus fejlesztésének célja, hogy 2030-ra bekerüljön a világ 200, Európa 100 legjobb egyeteme közé, addig is egyre több lehetőséget teremtve az oktatók és a hallgatók számára” – így válaszolt Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztériuma államtitkára Mesterházy Attila írásbeli kérdésére. Az MSZP-s képviselő arra volt kíváncsi, valóban ki akarja-e terjeszteni a kormány a magyar felsőoktatás egészére a Corvinus-modellt?

Az államtitkár azt írta, ingyenes tanulásra a Corvinuson is lesz mód, a 2020-tól elérhető új képzési forma a jelenlegi államilag finanszírozott helyekével megegyező számú, több ezer térítésmentes képzési helyet biztosít majd az alap-, mester- és doktori képzésekben.

Mi lesz a Corvinus hallgatóival, ha átalakul az egyetem működése?

Mit érzékelnek majd a Budapesti Corvinus Egyetem jelenlegi hallgatói az intézményt érintő változásokból? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Idén kezdtem el a Corvinus egyik BSc-szakját. Ha jövőre már nem állami egyetem lesz a BCE, az befolyásolja bármiben is az én képzésemet? Hivatalosan Corvinus-ösztöndíjas leszek? „A Corvinus megújulási folyamata semmilyen módon nem érinti a jelenlegi hallgatóságot.