szerző:
Eduline

John Shattuck, a CEU elnök-rektora ma jelentette be, hogy a most kezdődő tanév végén, a CEU fennállásának 25. évfordulója után elköszön tisztségétől.

©

„Nagy várakozással tekintek a CEU 25. éve elé” – mondja John Shattuck a CEU közösségének írt levelében. „Ez az év teszi majd fel a koronát elnök-rektori tevékenységemre. Izgalmas teendők állnak előttünk. Megerősítjük a nyílt társadalmak iránti elkötelezettségünket, amelynek jelentőségét drámai módon illusztrálja a menekültválság és a demokrácia intézményét próbára tevő kihívások” – írja a CEU elnök-rektora.

Levelében felhívja a figyelmet a CEU Budapest belvárosában álló campusának felújítására is, valamint a CEU az oktatás és a kutatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítményével kivívott nemzetközi elismertségére. A CEU új, interdiszciplináris képzéseit a kognitív tudomány és a hálózattudomány terén például a világ legjobbjai között tartják számon.

„Hálás vagyok azért a kreativitásért és kemény munkáért, amellyel a CEU közösségének tagjai hozzájárulnak ezen izgalmas és előremutató célok megvalósításához, és nagyon várom, hogy együtt dolgozhassunk azon, hogy az előttünk álló év a folytatódó átalakulás és az eredmények időszaka legyen egyetemünk számára” - írja Shattuck zárszavában.

Shattuck vissza szeretne térni az Egyesült Államokba, ahol könyvet ír majd a demokrácia problémáiról, olyan témákat is érintve, amelyeket „A demokrácia határai” elnevezésű sorozat konferenciái is tárgyalnak idén az egyetem fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségek fénypontjaként.