szerző:
Eduline

Kolisnak lenni életforma: az ember többé-kevésbé ehető dolgot tud készíteni némi főtt tésztából, májkrémből, ketchupból és az otthonról hozott pörköltes tál alján megmaradt szaftból. De ha valami egészségesebbre és - hogy is fogalmazzunk - átgondoltabb ételre vágytok, a következő oldalakat nézzétek meg. Campus life-sorozatunk legújabb része.

©
Nagy kedvencünk, a Kollégista Gurman sajnos már nem frissül - prózai oka van: a szerző már nem kollégista -, de a régebbi posztokat érdemes átnézni, szuper ötleteket lehet találni. Olcsó és gyors ebédekről, kolis körülmények között is megvalósítható vacsorákról és hónap végi szűk napokra szánt párforintos fogásokról.

A Kollégiumi konyha blog is ritkán frissül már - ez a műfaj hátulütője, idővel ugyebár kinő az ember a kolilétből -, de a régebbi, jobbnál jobb receptek még mindig fent vannak a blogon. Például a hús- és sajtmentes, mégis nagyon finom bolognai a la koli vagy a cézár saláta kolis verziója.

A Kitchn nevű oldalon is rendszeresen foglalkoznak kolis ételekkel, ha szeretnétek elmozdulni a pörkölt-bolognai-májkrémes kenyér háromszögből, érdemes például ezt a válogatást megnézni.

Receptkeresés közben ritkán szoktunk Pinterestet használni - amely egyébként koliszobák dekorációs ötleteiben verhetetlen -, pedig rengeteg olcsó és könnyen elkészíthető recept van fent. A kulcsszó a dorm room food.

©
Találtunk olyan képanyagot, amely a bögrében-mikróval elkészíthető ételekről szól (még soha nem jutott eszünkbe, hogy omlettet egy bögrében készítsünk, pedig nem rossz ötlet), de lehet nézegetni öt dollárnál olcsóbb ebédeket, vasalóval elkészíthető melegszendvicset is.