szerző:
Eduline

77 külföldi egyetemi oktató és tudós szolidaritását fejezte ki a magyar civil szervezetekkel és a Magyar Helsinki Bizottsággal - írja a hvg.hu.

A Helsinki-közlemény szerint az aláírók szolidaritásukat fejezik ki a Magyar Helsinki Bizottság és a magyar civil szervezetek mellett az elfogadás előtt álló Stop Soros törvénycsomag miatt - írja az oldal.

Az aláírók tartanak attól, hogy ha egy világszerte ismert és elismert civil szervezetet, mint a Helsinki egy uniós tagállamban el lehet hallgatatni, akkor további drasztikus és demokráciaellenes lépések várhatóak. Ezért az aláírók arra kérik kormányaikat és a világ egyetemeit, emeljék fel hangjukat.

A nyilatkozatot olyan világhírű professzorok is aláírták, mint François Crépeau, aki nem sokkal ezelőttig az ENSZ migránsok jogaival foglalkozó különleges raportőre volt, vagy James Hathaway és Guy Goodwin-Gill, akik manapság a világ két legnagyobb menedékjogi szaktekintélyének számítanak. Az aláírók között van a svéd Raoul Wallenberg Intézet igazgatója, a Szlovák Tudományos Akadémia tagja és a legpatinásabb ecuadori egyetem jogi karának dékánja is.

Ilyen, ha az emberből érettségi tétel lesz: egy sor ember került elő hirtelen a múltból

Előre nem szóltak neki, meglepetésként érte Albert Fruzsina szociológust, hogy az Embert barátjáról. A barátság szociológiája című könyve a magyar nyelv és irodalom érettségi főszereplője lett. Az ország közel 100 ezer érettségiző diákja hétfőn a könyvről készült recenzión bizonyíthatta szövegértési képességeit - írja a 24.hu.

Itt van a magyarérettségi megoldása: szövegértési feladatsor

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.