szerző:
MTI

Újra pályázhatnak színművészeti tanulmányokat folytató hallgatók a Törőcsik Mari-ösztöndíjra.

©

Harmadik alkalommal hirdet pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Törőcsik Mari-ösztöndíjra, amelyre a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakán tanuló, legfeljebb 25 éves diákok jelentkezhetnek - olvasható az Emmi közleményében.

A támogatás célja, hogy segítse a színművész szakon tanulmányokat folytató hallgatók szakmai munkáját és ösztönözze művészeti tevékenységüket. A havi nettó 100 ezer forintos ösztöndíjban évente két hallgató részesülhet.

Több százezer forintos ösztöndíjra pályázhatnak az egyetemisták: itt vannak a részletek

A kormány idén 230 millió forintos ösztöndíjjal segíti a hátrányos helyzetű gyermekek diplomaszerzését - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Czibere Károly a Budapesti Református Cigány Kollégiumban tartott eseményen elmondta, az Út a diplomához ösztöndíjprogramban mintegy ezer hallgatót segítenek abban, hogy fedezni tudják a hátrányos helyzetükből adódó többletköltségeket és elkerüljék az iskolaelhagyást.