szerző:
Eduline

Ezt minden gólyának vagy jövendőbeli gólyának kötelező elolvasnia: mit tanácsolnának a véndiákok saját elsőéves önmaguknak?

©

Bár tudtátok volna, mire számítsatok a kolis szobatársaitoktól, és pontosan mennyi bulizás megy már a tanulás vagy az alvás rovására? A Buzzfeed kikérte az olvasói véleményét arról, mit tanácsolnának saját elsőéves önmaguknak.

Az első kolis szobatársatok nem lesz a legjobb barátotok, sőt talán nem is lesz a barátotok. És ez jó is így. Hét árulkodó jel, hogy csapnivaló szobatársak vagytok.

Ne hagyjatok ki órákat. Nem csak a pénzeteket (vagy az állami féléveiteket) vesztegetitek, de elestek a tanulás lehetőségétől.

Ismerkedjetek meg a tanáraitokkal az órákon kívül is. Ezek az emberek azt akarják, hogy fejlődjetek és tanuljatok, használjátok ki.

A zacskós kajákat hagyjátok meg vészhelyzet esetére, inkább üljetek be a menzára. Az sem baj, ha teljesen egyedül esztek, ez már nem a középiskola. Így spórolhattok az új szemeszterben: öt tipp egyetemistáknak.

Legyetek tisztában vele, hogy már most elkezditek beiktatni a napirendetekbe a délutáni szunyókálást. Rengeteg délutáni szunyókálást...

Ne érezzétek rosszul magatokat, ha kiábrándultok a szakirányotokból, bátran váltsatok. Ez nem azt jelenti, hogy feladjátok az álmaitokat, hanem, hogy felnőttetek és új álmokat találtatok.

Várjatok az első óra végéig, mielőtt megvennétek az új tankönyveket, jó eséllyel nem is lesz rá akkora szükség, vagy bőven elég kivennetek a könyvtárból.

Lehetőleg ne szedjetek fel olyasvalakit, aki ugyanazon az emeleten lakik, mint ti. Nagyon kellemetlen lesz, ha egyszer szakítotok...

Találjátok meg, melyik a számotokra legmegfelelőbb tanulási módszer. A középiskolában lehet, hogy egyáltalán nem foglalkoztatok vele, de az egyetemet nem lehet jó módszerek nélkül átvészelni. Zseniális teszt: most kiderül, milyen típusú diák vagy.

Külföld, külföld, külföld. Nem lehet elégszer elismételni, mennyi mindent kaphattok már egy félévnyi külföldi részképzéstől. Erasmusra mennétek? Olvassátok el kapcsolódó cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!