szerző:
Eduline

Újabb adatok láttak napvilágot a „mamahotel” lakóiról az Egyesült Államokban: a Pew Research Center legfrissebb...


Újabb adatok láttak napvilágot a „mamahotel” lakóiról az Egyesült Államokban: a Pew Research Center legfrissebb, márciusban nyilvánosságra hozott felmérése szerint a 18-34 évesek 39 százaléka él még mindig együtt a szüleivel – számolt be a Good című lap.

Sokak szerint az „elveszett generáció” tagjai élősködnek családjukon, lusták, semmirekellőek, és soha nem fognak a saját lábukra állni. A legújabb kutatások azonban kifejezetten szerencsésnek tartják a bumeránggyerekeket.

A Melbourne Institute legfrissebb jelentése szerint többnyire a tehetősebb családok gyerekei maradnak sokáig a „mamahotel” lakói, míg a korlátozottabb anyagi viszonyok között élők hamarabb elköltöznek otthonról, és megpróbálnak önálló életet kezdeni.

A Pew Research Center kutatása szerint a 25-34 évesek több mint háromnegyede jól érzi magát otthon, elégedett az életszínvonalával, és optimista a pénzügyeit illetően. Többségük különösebb külső motiváció nélkül nem is tervezi, hogy elköltözik a szülői házból. Mikor pedig így dönt, a szülőktől kapott pénzre támaszkodva, az általuk vásárolt lakásban kezd új életet, míg egytizedük jól fizető munkahelyet is a családtagok kapcsolatainak felhasználásával kap.

A Good című lap cikke szerint ezért nem kell azon aggódni, hogy a bumeránggyerekek tönkreteszik a gazdaságot és az ingatlanpiacot: bár később repülnek ki a családi fészekből, egyből biztos egzisztenciával indítanak. „A társadalomnak inkább a kevésbé tehetős huszon- és harmincasok problémáira kellene koncentrálnia, hiszen ők azok, akiket a válság negatív hatásai leginkább érintenek” – írja a lap. A bumeránggyerekekről szóló összefoglalónkat itt olvashatod.