szerző:
Eduline

A kommunikáció szak mellett a nemzetközi kapcsolatok alapképzés és az informatikus könyvtáros mesterszak is megszűnhet az ELTE docense szerint.

©

"Nem csak a kommunikáció BA szakot akarja bezárni a kormány, hanem emellett még féltucat másikat is, köztük olyat, mint a nemzetközi kapcsolatok BA vagy a könyvtárinformatika MA" - írja Facebook-oldalán Hammer Ferenc, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékének oktatója, hozzátéve: azt, hogy ez teljesen így van-e, nem tudjuk, mert a "kormány szivárogtat és közben mosolyoffenzívával hiteget, hogy a jók cukrot kapnak".

Ahogy korábban az Eduline egyetemi források alapján beszámolt róla, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság megbeszélést folytatott az intézmények vezetőivel, amely során több bölcsész- és társadalomtudományi szak teljes megszüntetése, illetve fizetőssé tétele is szóba került.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszában tagadta, hogy intézményi meghirdetésekről is beszéltek volna, azt azonban elismerték, hogy a Magyar Rektori Konferencia illetékes szakbizottságaival folytatnak egyeztetéseket a felsőoktatási szakok racionalizálásáról - az új felsőoktatási stratégia szerint a meghirdetett alapképzések számát 2020-ra 15 százalékkal csökkentenék. Az ösztöndíjas helyek számáról szóló összes híresztelés az Emmi szerint csak ''hangulatkeltés''.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!