szerző:
Eduline

Meglepő megoldást talált szállásproblémáira egy San Franciscó-i egyetemista: kollégium vagy albérlet helyett egy...

Meglepő megoldást talált szállásproblémáira egy San Franciscó-i egyetemista: kollégium vagy albérlet helyett egy lakókocsiban él. Jay Shafer jelenleg ideális „parkolóhelyet” keres 12 négyzetméteres otthonának – számolt be a Daily Mail.

Egy a guruló házak közül
©

A leleményes egyetemista a University of California Berkeley hallgatója, és a Craigslist nevű oldalon adott fel hirdetést, hogy megtalálja a megfelelő telephelyet pici házának. „Állandó munkahelyem van, csendes vagyok, de nem antiszociális, és az utolsó évemet végzem az egyetemen” – olvasható a hirdetésben.

A ház egyébként korántsem hasonlít egy lakókocsihoz, szabályos teteje, verandája és bejárata van. Van benne egy nappali, egy konyha, valamint egy mini fürdőszoba  zuhanyzóval és WC-vel. Azonban nem volt olcsó: hasonló egyedi tervezésű házikót 50 ezer dollárért, azaz 11 millió forintért lehet vásárolni.

San Franciscóban meglepő módon még ilyen borsos áron is megéri vásárolni egy ilyen otthont: egy kétszobás albérlet ugyanis átlagosan 1905 dollárba, vagyis 420 ezer forintba kerül havonta a városban.

Ez azt jelenti, hogy ha valaki csak három évet jár egyetemre, összesen 68 580 dollárt, azaz több mint 15 millió forintot költ a szállásra. Egy kaliforniai középiskolás saját kezűleg épített magának hasonló mobilházat – róla itt olvashatsz bővebben.