szerző:
Eduline

Nem szűnnek meg a kommunikáció szakok, a nemzetközi és társadalomtudományi alapszakok ügyében pedig nyitott a kormány a tárgyalásra - mondta a Népszabadságnak a felsőoktatási államtitkár.

©

A lap keddi számában Palkovics László elmondta, a képzéseket szabályozó, tíz évvel ezelőtti rendelet felülvizsgálata kezdődött meg, de nem igaz az, hogy az összes kommunikáció szak megszűnik.

De meg kell nézni, hogy valóban ennyi helyen és ilyen számban kell-e kommunikációs képzést folytatni – mondta, hozzátéve azt is, a szakma véleménye arra hajlik, hogy nem feltétlenül jó az a szakmai tartalom, amit ezeknek a hallgatóknak közvetítenek, és ezen módosítani kellene.

Hozzátette: csak a szak struktúráját alakítják át úgy, hogy a hallgatók is tudják, hol, mit lehet tanulni.

Szakok megszüntetése

Hallgatói tiltakozás: "Szabad ország, szabad egyetem!"

Friss: megszűnhet az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara is

Itt a hivatalos bejelentés: ezek a szakok szűnnének meg

Hiánypótló képzést is megszüntet a kormány

Vége a kommunikáció szaknak? Több képzést is megszüntethet a kormány

Palkovics véleménye szerint három év alatt nem lehet jól megtanulni a szakmákat, szerinte csak felszínesen tanították meg a hallgatókat és az sem érdekelte, hogy a statisztikák szerint ezzel a hároméves tudással is el lehet helyezkedni.

A társadalomtudományi és nemzetközi alapszakok megszűnésével kapcsolatban Palkovics László azt mondta, ez egy tervezet, nyitottak a tárgyalásokra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!