szerző:
Eduline

Saját nemi identitásuk szerint választhatnak a hallgatók a névmások közül a Michigani Egyetemen, ezt valaki inkább poénra vette.

A nemek közti egyenlőség és a szabad nemi identitás kérdése egyre több oktatási intézményt és tanulóikat foglalkoztatja. Például, amennyiben egy lány úgy érzi, hogy identitása nem igazodik biológiailag meghatározható neméhez, akkor is kérheti környezetét, hogy férfiként kezeljék (Mr.), esetleg egy semleges nemű névmást használhasson a neve mellett (Ze, They).

Számos iskolában így újabb mosdókat nyitottak, amit az eltérő identitású diákok használhatnak.

A Michigani Egyetem a szabad identitásválasztás jegyében lehetővé tette hallgatói számára, hogy a megszokott Mr., Mrs., he, she, mellett a Ze, They névmásokat is használhassák. Lényegében bármit válaszhatnak a hallgatók, de ezek voltak az egyetemi ajánlások - derül ki a Fox News adásából.

A lehetőségre lecsapva egy konzervatívabb hallgató, Grant Strobl is beterjesztett egy kérvényt az egyetem felé, hogy a jövőben Őfelségének (His Majesty) szólíthassák, így szeretné megtrollkodni a szabadelvű elképzelést. Az egyetem vezetése a szabad identitásválasztás mellett érvelve arra hívta fel a figyelmet, hogy tartsák tiszteletben mások döntését - utalva a Stroblt követő gúnyolódókra, akik szintén módosítást kértek.

Határozd meg a nemed - erre kérték a diákokat, és 24 lehetőséget adtak

A kormány arra kérte a diákokat, hogy határozzák meg a nemüket. És 24 válaszlehetőséget adtak.